Veilig Online Kopen

Als je via internet producten of diensten koopt dan wil je dat bij betrouwbare webwinkels doen zoals bij SimpelDomotica.

Regels voor webwinkels 

Een webshop moet aan bepaalde regels voldoen. Dat geldt ook voor onze SimpelDomotica.nl webshop.

Op de website van consuwijzer.nl vindt u praktische adviezen over uw rechten als consument bij het online winkelen. Consuwijzer.nl is een initiatief van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM houdt toezicht op de naleving van consumentenrecht en is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.. 

WebwinkelKeur is een zekerheid voor bedrijven die producten of diensten verkopen aan consumenten via internet. Het WebwinkelKeur zekerheid is een kwaliteitskeurmerk bij het kopen van producten of diensten via internet. Webwinkels die aangesloten zijn bij WebwinkelKeur moeten zich houden aan gedragsregels. Een consument mag er op rekenen dat webwinkels met het WebwinkelKeur logo voldoen aan criteria op het gebied van financiële stabiliteit, veiligheid, wet- en regelgeving.

De betaalproviders (PSP’s) die we aanbieden hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) voor het uitoefenen van de functie van betaaldienstverlener en voldoen aan de regels die door de DNB worden gesteld. Meer informatie over deze vergunning is terug te vinden op de website van de DNB

Veilig online shoppen: wat kun je zelf doen 

Het doen van een aankoop loopt via je eigen iMac / MacBook / iPhone / iPad / PC / tablet / smartphone en je eigen netwerk. Neem voor uw eigen veiligheid de volgende zaken in acht: 

Update je iMac / MacBook / iPhone / iPad / PC / tablet / smartphone regelmatig 

Werk het besturingssysteem van je iMac / MacBook / iPhone / iPad / PC / tablet / smartphone bij met de nieuwste updates. Update ook je webbrowser (zoals Safari, Firefox, Google Chrome of Internet Explorer) naar de nieuwste versie en zorg voor een goede beveiliging.

Beveiligde wifi-verbinding 

Gebruik bij online shoppen een beveiligde wifi-verbinding. Bij een onbeveiligde wifi-verbinding, zoals in een café, in de trein of een andere gedeelde computer, weet je nooit of het netwerk goed beveiligd is.

Kies een sterk wachtwoord 

Bij veel webwinkels moet je bij je eerste bestelling een account aanmaken en kun je zelf een wachtwoord kiezen. Gebruik dan een uniek, sterk wachtwoord. Dus niet een wachtwoord dat je ook voor ander e-diensten gebruikt, zoals je e-mailaccount. Gebruik bij voorkeur een password-manager zoals keychain voor Apple gebruikers of 1Password.

Check het webadres in de browserbalk

Hou bij het online afrekenen het webadres in de browserbalk in de gaten. Dit moet beginnen met 'https://''. Beveiligde websites heggen ook vaak een groen slotje met de bedrijfsnaam in de browserbalk. Dit betekent dat de internetverbinding beveiligd is en afgeschermd voor onbevoegden.

Kies een veilig betaalmiddel 

Er zijn veel verschillende manieren om je online aankoop te betalen. Elke manier werkt anders en ze hebben ieder hun eigen risico's, of juist een extra 'vangnet' voor als het misgaat. Met iDeal 

betaal je via de beveiligde webomgeving van je bank. Als je betaalt met Paypal heb je aankoopbescherming; je krijgt bijvoorbeeld je geld terug als je je aankoop niet ontvangt. 

Let op keurmerken 

Als een webwinkel het keurmerk WebwinkelKeur heeft, belooft de webwinkel een bepaalde service, ook als er iets misgaat bij je bestelling. Eén van de voordelen 

van online shoppen bij een winkel met dit keurmerk is dat je naar een onafhankelijke geschillencommissie kunt stappen als je een geschil hebt met de webwinkel. Voert de webwinkel een keurmerk en wil je deze checken? Klik dan niet op het keurmerk op de site van de webwinkel. Ga in plaats daarvan naar de website van het keurmerk en zoek daar het lid, inclusief bijbehorend domein op.

Druk de betaalpagina af 

Maak bij twijfel een afdruk van de betaalpagina en controleer je bij- en afschrijvingen via internetbankieren, mobiel bankieren of afschriften. Is de afrekening niet in orde, neem dan direct contact met ons op. Soms kun je je geld ook terugkrijgen via de bank (storneren incasso), creditcardmaatschappij (chargebackregeling) of aankoopbescherming (bijvoorbeeld PayPal). Bewaar voor extra zekerheid ook een kopie en/of afdruk digitaal of op papier van iedere bestelling en orderbevestiging inclusief alle voorwaarden.

Klachtenprocedure 

Kijk voor je aankoop of een webshop een klachtenprocedure heeft en/of aangesloten is bij een onafhankelijke geschillencommissie. Heb je een klacht over ons ? Wij horen het graag, wat ons betreft komen we er samen uit..

Let op de wijze van facturatie 

Let goed op voordat je een aankoop doet of het een eenmalige aankoop of een abonnement is. In het geval van een abonnement is het erg belangrijk om te weten hoe de facturatie verloopt. Denk daarbij aan:

  • Wordt het automatisch verlengd en/of afgeschreven ? 
  • Kun je een doorlopend abonnement annuleren ? 
  • Wat gebeurt er als een betaling mislukt ? 


Team SimpelDomotica